Blog

Water With Impact

bij Brew Impact op Oct 10, 2019

Water With Impact

Het zuivere Nederlandse mineraalrijke EARTH Water is gebotteld aan de kleinschalige waterbron van Anl’eau. Deze bron is gevestigd in het beschermde, groene natuurreservaat: “het Hunzedal” in de provincie Drenthe. Door waterkenners wordt Anl’eau genoemd als een van de beste waterbronnen van Europa. De bronnen in het beschermde waterwingebied pompen zuiver mineraalwater op van een diepte van circa 150 meter. Dit grondwater is in de Middeleeuwen als neerslag gevallen op de Hondsrug; in een periode dat mensen nog geen schadelijke stoffen gebruikten. Na een lange reis van circa 1.000 jaar door de diepe ondergrond, heeft het langzaam veel mineralen opgenomen. 

Het water heeft door de samenstelling een bijzonder goede kwaliteit en is met zijn soepele fluwelen smaak is EARTH Water dan ook het perfecte complement aan 's werelds meest heerlijke wijnen en culinaire gerechten.

Sociale Project:

LIVEBUILD KAMEROEN 2015 - HEDEN

Donatie: € 102.500

Sinds 2015 is LiveBuild 1 van de 2 organisaties waaraan we jaarlijks structureel doneren.

Stichting LiveBuild zet zich in voor het bouwen van water-en onderwijsvoorzieningen in Kameroen. Het ultieme doel is dat dorpsbewoners kunnen voorzien in hun eigen basisbehoeften zodat ook zij hun volle kracht kunnen benutten om het leven van zichzelf en dat van anderen te verbeteren.

De 5 dorpen waar gewerkt wordt aan de watervoorzieningen zijn: Kake II, Small Ekombe, Diffa, Marumba I, Marumba II. LiveBuild, met financiële steun van EARTH Water, helpt deze dorpen met in totaal 17.500 mensen een duurzaam watersysteem te realiseren. Sinds vorig jaar zijn de waterput in Kake II en het waterbedrijf KASEMA operationeel.

CHIP
Door middel van het door EARTH concepts georganiseerde ‘Rock and Run’ evenement, de donatie van Ziggo Dome en Taste of Christmas zijn wij in staat geweest €32.500 te doneren aan het LiveBuild project 'Children’s Hygiene Intervention Program (CHIP)'. Ook in 2015 waren wij bezig om geld op te halen voor dit prachtige project, dit deden we wederom in samenwerking met de Rock and Run.

We hebben hiermee het doel om kindersterfte als gevolg van vervuild water met minimaal 20% te laten afnemen. Klik voor meer informatie over dit project van LiveBuild.